Borghild Terese Jørgensen

ET ROP OM HJELP?

Den siste tiden har jeg blitt både satt ut og betenkt, over historier jeg har fått høre fra barn i barne- og ungdomsskolealder. Ungdommer, mener jeg. De som befinner seg i stadiet mellom barn og voksen. Der hvor medmennesker ikke riktig vet hvordan de skal behandle deg. De som er for gamle og erfarne til å bli behandlet som barn, men for unge og skjøre til å bli behandlet som voksne.

Jeg sitter her med så mange spørsmål. Så mye jeg gjerne skulle ha hatt svar på. Jeg har så lyst til å hjelpe så mange, men føler meg så liten i den store sammenhengen. Alt jeg kan gjøre er å strekke ut en sterk hånd og håpe at den blir grepet. For jeg lurer på:

Hva i all verden er det egentlig som har skjedd? Hvor kollapset det så totalt? Hvor forsvant latteren og eventyrlysten? Gnisten i øyene? Jeg ser så alt for mange tomme blikk.

ungdom
(Illustrasjonsbilder hentet fra weheartit.com, en side hvor unge henter og deler inspirasjon)

For forståelsens skyld; Jeg var ikke av de mest pliktoppfyllende i denne perioden av livet selv. Jeg trådde utenfor rekken av snille piker, selv om jeg hadde et klokt hode, som ga meg gode karakterer. Jeg gravde meg ut av A4-boksen, nettopp fordi jeg ikke passet inn i den. Sammen med flere av vennene jeg hadde valgt meg, fant jeg på mye tull og fanteri. Men når vi gjorde noe galt, var det oftest for moro skyld. For å kjenne på et hint av spenning. Selvfølgelig også tidvis for å provosere. En stor del av det å være ungdom er at man skal provosere, mener jeg. Men i dag virker det som om de gjør det mer for å døyve sin egen tristhet. Å flytte fokus bort fra sin egen smerte, over til noe mer håndfast. Slik jeg ser det, fikk jeg og mine jevnaldrende en smakebit av den mørke tåken som kom drivende, imens de unge i dag har fått kjenne på hele.

I løpet av de mest sårbare tenårene, skaffet jeg meg bagasje jeg også. Jeg kjenner følelsen av å være skikkelig redd. Å ikke vite hva som vil møte deg rundt neste sving. Jeg unner ingen å kjenne på intens redsel og en følelse av at hele livet har raknet på grunn av deg selv. Derfor får jeg også en slik inderlig medfølelse for de jeg ser som har det på den måten. Jeg vil bare ta de inn under vingene, holde godt rundt dem og fortelle dem at alt kommer til å bli bra. Bare hold ut. For livet har ikke raknet, lille venn! Du har bare gått deg litt bort imens du var opptatt med å tråkke din egen sti.

ungdom1
(Illustrasjonsbilder hentet fra weheartit.com, en side hvor unge henter og deler inspirasjon)

Har ungdommene havnet i skyggen av alt det skinnende vi fokuserer på? Da jeg spaserte inn i tenårene, var vi kule dersom vi tok oss en sigg. I dag røyker de seg høye i friminuttene. De venner seg på snus, før de lærer seg å multiplisere. Jeg skal ikke bevege meg inn på temaet om hverken røyk, snus eller narkotika. Her får alle ta sine egne valg, for min del. Men jeg vil fram til et poeng: Mennesker og dyr utagerer fordi det er noe som ikke er bra. Det er det jeg føler at disse ungdommene gjør. De ber om hjelp. Om å bli sett. Og hvem er det som blir straffet for dette? Jo, det er ungdommene. Det blir som at hunden din biter deg fordi du slår den – og så slår du enda hardere, fordi den forsøkte å si ifra.

Se for deg en person som kler av seg rustningen sin, en som skiller seg ut ifra mengden av klin like mennesker. En som naken og blottet for stolthet står og skriker “Hjelp! Jeg har det helt forferdelig! Kan noen hjelpe meg!” Med det resultat av at uniformerte styrker marsjerer inn, klepper et stramt tak rundt overarmene til dette mennesket og sleper det med seg vekk. Ordner opp, ved å fjerne problemet – bort fra offentligheten. Sparker den som allerede ligger nede. Empatien er borte. Den uniformerte styrken jeg snakker om, er samfunnet.

Vi har blitt så flinke til å skrive og prate om hvordan vi må ta vare på de som sliter. På de som ikke passer inn i den lille boksen man blir tvunget inn i. Hvorfor fortsetter likevel øyene mine å observere at det stikk motsatte blir gjort? Hvorfor føler fortsatt hjertet mitt tyngde, over å observere vakre mennesker som har gått feil, bli ført enda lengre bort?

Jeg føler at fremtiden er satt for mange, allerede idet de skal begynne å bevege seg inn i dette livet:
“Velkommen. Her er knaggen din, her er penn og papir og her er angsten og depresjonen din. Lykke til.”

Vis hverandre kjærlighet og forståelse. Omfavn hverandre i en varm klem. Og ikke minst – lytt. Det er så mange problemer som kunne ha vært unngått, så mange liv som kunne ha vært annerledes – dersom noen bare hadde lyttet.

kjole 139d

UBETINGET KJÆRLIGHET

IMG_8010k

IMG_8025-002k

IMG_8082k

IMG_8156-002m

IMG_8154k

IMG_8182-001k

Ekte kjærlighet – når du kjenner et annet levende vesen bedre enn du kjenner deg selv. Når alle sider av personligheten har blitt blottlagt og du likevel elsker den andre for det den er.

Det er ikke mange sider av hestene mine jeg ikke kjenner, jeg har sett dem alle. Det er også gjensidig. Jeg vil påstå at hestene mine kjenner meg bedre enn jeg kjenner meg selv. De har sett meg frustrert, glad, sint, skuffet, stolt, trist, usikker, syk, frisk, redd, trygg…Ja, du skjønner. De har sett alt av meg. Og latt meg gjøre det samme.

Hestene mine har lært meg, testet meg og fått fram det beste i meg. Som et speilbilde av meg selv, har jeg sett sider av meg jeg ikke har vært klar over. Fra problemer jeg har måtte innse og jobbe med- til stolthet som har rettet ryggraden min så rak den kan bli. Jeg føler en kjærlighet som har slått rot så dypt at den aldri vil kunne visne i meg…

Hestene mine er glade for å se meg hver dag. Om jeg dukker opp sminket og pyntet eller om jeg kommer forkjølet, sminkefri og med flokete hår, bryr de seg ingenting om. Ikke som jeg vet iallefall, haha. De uttrykker glede over å se meg uansett og det er så godt.

Jeg elsker dem herfra til evigheten.

GIRLPOWER

Av og til må vi bare lakkere de flotte øyevippene våre med kullsort mascara, la leppestift gli over leppene, møte et par bestemte øyne i speilet og huske hva vi er gode for!

IMG_7872s

Haha, jeg blir så utrolig jentete av og til. Men så har jeg et stort behov for å bevise at jenter kan være beinharde de også. Selv vi som liker å highlighte håret, sminke ansiktet, dufte av blomster og blinke i paljetter. Ingen skal komme her og tro at de kan kjøre over oss av den grunn 😉

I dag vil jeg slå et slag for sterke jenter. Det er lett å bli undervurdert og dømt på grunnlag av utseendet. Jeg hater å bli undervurdert, siden jeg selv vet hva som bor i meg. Men da er det også ekstra morsomt å overraske! Den som ler sist, ler best.

IMG_7918o-001øj

Meanwhile, go get’em tiger!

large (2)

HVORDAN JEG HOLDER TRENINGSMOTIVASJONEN OPPE

God kveld! Eller natt…Plutselig er klokka godt over midnatt igjen. Planen var å prøve å snu døgnet tilbake til normalen igjen i starten av denne uka, men der har jeg feilet ganske kraftig! Jeg er alt for glad i sene kvelder og finner dermed alltid gode unnskyldninger for å være oppe “bare litt til”. I kveld er den beste unnskyldningen min at jeg vil lage et motiverende innlegg. Et jeg selv kan titte gjennom i de periodene når treningsgleden er litt laber og som jeg håper at kanskje også kan motivere dere!

10295800_10208620614862370_8357598490878114351_nk

1. VANE
Som det vanedyret jeg er, er det først og fremst vaner som preger hverdagen min. Det gjelder også kosthold og trening. Å trene i løpet av dagen og å fylle på med næringsrik mat, er like selvsagt som å pusse tennene før jeg finner senga. Dessverre er det fort gjort å venne seg til en mer usunn livsstil også, etter utskeielser/ferier ect. Da gjelder det å huske hva som er så godt med den sunne livsstilen og hvorfor den pleide å være så viktig! 🙂

2. FREMGANG
Å kjenne at jeg orker mer, løfter tyngre, holder ut lengre eller får til noe jeg ikke har fått til før gir en skikkelig boost!

3. ENDORFINER
Kroppen elsker bevegelse og det merkes! Lykkerusen jeg får av å trene, er motivasjon nok i seg selv!

4. AVKOBLING
Når jeg trener, glemmer jeg alt annet. Plikter, plager, ting jeg har utsatt…Ei treningsøkt er ofte det som skal til for å klarne hodet, finne løsninger og å se situasjoner fra et litt mer fornuftig perspektiv. Dersom jeg føler at jeg står helt fast på noe eller at hodet mitt er i ferd med å eksplodere, løper jeg meg en tur, rir eller løfter noe tungt. I 99% av tilfellene føler jeg meg mye bedre etterpå.

5. SELVFØLELSE
Jeg føler meg så mye bedre, når kroppen min er fornøyd. Jeg er helt avhengig av å være i fysisk aktivitet for å føle meg så bra som jeg ønsker! Jeg er også et mye hyggeligere menneske, når jeg er komfortabel i mitt eget skinn. Ingen grunn til å rakke med på andre mennesker, når en er fornøyd med seg selv!

6. ENKLERE HVERDAG

Hverdagslige oppgaver blir mye lettere, med en sterk og smidig kropp! Det merker jeg spesielt godt i arbeidet med hestene, hvor jeg må løfte og bære mye tungt.

7. JOBBEN MED FOREVER LIVING
Som selger av velvære, fitness og skjønnhetsprodukter, bør jeg helst se litt fresh ut selv! Dessuten er det et veldig inspirerende miljø, med mange treningsglade mennesker, god energi og fantastiske produkter.

…Og av og til er det eneste som funker å ta seg selv i nakken (eller i ræva, som jeg presterte å si en dag)! 😉
large (1)

Det føles litt merkelig å avslutte på det sjuende punktet, da det hadde vært naturlig å gå opp til ti. Men som den motstrømsfisken jeg er, sier jeg meg fornøyd med disse 7 punktene og ønsker alle ei god natt og en frisk morgendag. ☆☆

KLARER IKKE Å HOLDE MEG UNNA

Så har skrivetrangen blitt for stor igjen. Det nye året og solskinnet har gitt meg en ny giv og da blir det rom for kreativitet, takk og pris. Jeg har alltid vært slik at jeg blir litt tappet mot slutten av året. Når November og Desember kommer snikende og mørket ligger som et teppe over oss, har jeg ikke mer å gi enn det som er absolutt nødvendig. Helst skulle jeg ha gått i dvale i de månedene, for å våkne til liv i januar igjen.

Jeg kommer til å fortsette som vanlig her inne. Denne bloggen er mitt fristed, hvor jeg kan få utløp for kreativitet og tankespinn. Jeg kommer i tillegg til å legge ut litt om trening, motivasjon, jobb og hest.

Håper du har fått en fin start på det nye året!

936578_10208541672088850_3757168658402457352_n (1)