Borghild Terese Jørgensen

“Du blir jo aldri den samme igjen.”

«Du MÅ fokusere på fremgangen. På hvor du er nå, i forhold til hvor du var for bare noen måneder siden.»

«I gode øyeblikk klarer jeg det. Da ser jeg fremgangen. I de dårlige stundene, sikkert oftere, sammenligner jeg meg selv med den jeg var før alt skjedde.»

«Du blir jo aldri den samme igjen.»

Hun sa det på en helt åpenbar måte. Litt lattermild. For meg var det noe som klikket det på plass i hodet mitt. Selvfølgelig. Selvfølgelig blir jeg aldri den jeg var før. Jeg gjentok setningen i hodet mitt, slik at den skulle feste seg. Her har jeg strevd i snart et par år for å bli den gamle meg, når jeg egentlig burde ha fokusert på å bli en ny, kanskje forbedret versjon.

Psykologhjelp kan være uvurderlig dersom du møter riktig person. Men av og til er en god samtale med en venn som har kjent deg lenge, det som hjelper mest.

8 comments

  1. Hørt den jeg også, gikk ikke tilbake til å bli den samme jeg, ble heller en ny og bedre versjon.

    Flinke Borghild, ta tiden du selv trenger ❤️

  2. Det er igrunn stor forskjell på hva en skal få ut av tid med psykolog sammenlignet med venner som har kjent en lenge. En psykolog skal gjerne ikke gi deg løsninger, men hjelpe deg til å finne de selv, mens en venn som har kjent deg lenge vil kunne gi helt konkrete råd. Så ja, jeg tror nok begge deler er det ideelle.

  3. Jeg hadde en gang en behandler som ga meg konkrete råd. Det var priceless.
    Han var nederlandsk, og sa at han i grunn ble ganske oppgitt over norsk psykisk helsevern, for at man er så redd for å feile. At man er så redd for å få skyld om noe går galt, så man lærer en hel del man IKKE skal gjøre i terapi. Han ga en f i det, og turte å gi konkrete råd og tip. Det var akkurat det jeg hadde savnet i terapien.

    1. Det hørtes veldig fint ut. Er akkurat det jeg savner også. Her må man egentlig komme fram til det meste selv, med litt veiledning. Det å finne riktig vei, når hodet i full fart konstruerer ti forskjellige som alle ser uoverkommelige ut, er jo ikke lett. Å få noe konkret servert innimellom hadde vært befriende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: